25 Contoh Soal Part of Speech Beserta Jawaban (Lengkap)

loading...

25 Contoh Soal Part of Speech Beserta Jawaban (Lengkap) – Latihan soal part of speech yuk. Anda bisa menggunakan soal-soal berikut ini untuk berlatih kemampuan analisa part of speech. Namun, jika ingin membaca penjelasan part of speech terlebih dahulu, silakan baca melalui link ini.

Read the following sentences and decide the word in the bracket belongs to the specified part of speech.

1. I bought an (expensive) book at the mall.
a. Adjective
b. Verb
c. Noun
d. Conjunction

2. What did he (tell) you about me?
a. Adjective
b. Verb
c. Noun
d. Conjunction

3. I put my shoes (between) my sister’s and my brother’s in the garage.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Conjunction

4. If we run this program (well), we can get extra bonus from our boss.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

5. On Sundays, I (swim) from six to eleven in the morning.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

6. I will go to one of beautiful (islands) in Indonesia this month.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Noun

7. I haven’t finished my project (because) I am very busy.
a. Conjunction
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

8. I don’t (believe) him because he has lied to me for many times.
a. Adjective
b. Verb
c. Conjunction
d. Adverb

9. Tara cooked (chicken) soup, but that was not delicious.
a. Adjective
b. Verb
c. Noun
d. Adverb

10. After (taking) a bath, let’s go to the campus.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Noun

11. I like (playing) jazz music.
a. Adjective
b. Verb
c. Noun
d. Adverb

12. (Dita) is an amazing English teacher at school.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Noun

13. The dog (keeps) running with the other dogs.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

14. She brought (her) old car to the garage.
a. Pronoun
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

15. She drives very (carefully) because she has a traumatic car accident.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

Advertisement

16. (We) got a room with very beautiful view here but it is very expensinve.
a. Adjective
b. Pronoun
c. Preposition
d. Adverb

17. You should (try) the new dish in the restaurant near my office.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

18. Don’t try to (approach) him when he is angry.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

19. It is (nice) to meet you since we haven’t met each other for two months.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

20. Learning (English) is very important for students.
a. Noun
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

21. I don’t know how to fix the (problem).
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Noun

22. She was the best students (in) this university.
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

23. He probably loves (you) now.
a. Pronoun
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

24. He is (smart), but is he professional?
a. Adjective
b. Verb
c. Preposition
d. Adverb

25. I am not ready to get married this (year).
a. Adjective
b. Verb
c. Noun
d. Adverb

Key Answer

1. A
2. B
3. D
4. D
5. B
6. D
7. A
8. B
9. C
10. D

11. C
12. D
13. B
14. A
15. D
16. B
17. B
18. B
19. A
20. A

21. D
22. C
23. A
24. A
25. C

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *