10 Soal Bahasa Inggris Tentang Kata Kerja dan Jawaban

Soal-soal latihan berikut ini memberikan Anda tes mengenai sejauh mana Anda mampu mendapatkan nilai terhadap kemampuan penggunaan kata kerja. Ruang lingkup soal yang akan saya berikan terkait dengan tenses dan auxiliary verbs. Artinya, melalui soal berikut, Anda akan mencocokkan kata kerja yang dengan dua kategori tersebut. Selamat mencoba dan semoga berhasil.

1. She has been _____ for two hours.

a. Cook
b. Cooked
c. Cooking
d. Cooks

2. I have _____ those students.

a. Test
b. Tested
c. Testing
d. Tests

3. Danias _____ in my office every Saturday.

a. Work
b. Worked
c. Working
d. Works

4. Sandra _____ her task.

a. Has been completed
b. Have completed
c. Has completing
d. Has to complete

5. Diana will _____ her house tomorrow.

a. Leave
b. Left
c. Leaving
d. Leaves

Advertisement

6. She cannot _____ with you forever.

a. Be
b. Been
c. Being
d. Doing

7. Why did you _____ that?

a. Do
b. Did
c. Doing
d. Does

8. I like _____ with the kids, they are so funny.

a. Talk
b. Talked
c. Talking
d. Talks

9. We _____ not sleeping.

a. Is
b. Am
c. Are
d. Was

10. Do you _____ with all the decisions?

a. Agree
b. Agreed
c. Agreeing
d. Agrees

 

Jawaban:

1. b
2. b
3. d
4. d
5. a
6. a
7. a
8. c
9. c
10. a

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *