10 Contoh Soal Bahasa Inggris Tentang Simple Past Tense dan Jawaban

Di bawah ini, terdapat 10 contoh soal bahasa Inggris tentang simple past tense dan jawaban. Dengan contoh soal berikut ini, semoga Anda dapat melatih serta meningkatkan kemampuan dalam penguasaan simple past tense. Selamat mencoba dan semoga berhasil.

1. It was dark, so didn’t _____ him clearly.

a. see
b. saw
c. seeing

2. When I was young. I used to _____ on this street every morning.

a. jog
b. jogged
c. jogging

3. Even though I had _____ clearly, he still could not understand what I meant.

a. explain
b. explained
c. explaining

4. Although it was a difficult question but she _____ correctly.

a. answer
b. answered
c. answering

5. Danny opened the window and the bird _____.

a. fly
b. flew
c. flying

Advertisement

6. I could not phone you because I _____ in hurry.

a. is
b. was
c. being

7. My father _____ a letter for me but I can’t find it.

a. writes
b. wrote
c. writing

8. Monika was _____ so hard when I came to her house.

a. studies
b. studied
c. studying

9. I am so sorry, I _____ hear you.

a. doesn’t
b. didn’t
c. wasn’t

10. Why didn’t you _____ your grandma’s house?

a. visit
b. visited
c. visiting

 

Jawaban:

1. a
2. a
3. b
4. b
5. b
6. b
7. b
8. c
9. a
10. b

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *