Contoh Soal Vocabulary dalam Bahasa Inggris & Kunci Jawaban

Contoh Soal Vocabulary dalam Bahasa Inggris & Kunci Jawaban – Vocabulary atau kosakata merupakan kunci dasar dalam mempelajari bahasa Inggris. Mempelajari Vocabulary ini harus dilakukan sejak dini agar memudahkan kita dalam berkomunikasi dalam bahasa Inggris. Salah satu cara mempelajari kosakata dalam bahasa Inggris adalah dengan mengerjakan soal – soal tentang Vocabulary. Berikut adalah contoh soal Vocabulary dalam Bahasa Inggris dan Kunci Jawaban.

Choose the correct answer from the option a, b, c, or d.

1) A school is the place where students … with their teachers.
A. teach
B. work
C. play
D. study

2) Bunga is celebrating her birthday.
Now Bunga feels ……
A. happy
B. easy
C. angry
D. hungry

3) Intan : Amir, your new shoes are good and really fit in your …… . You look charming and
cool.
Amir: Thank you Nita.
A. body
B. feet
C. finger
D. hand

4) There is a clown in my friend’s birthday party. He is very … . He makes all children laugh and happy.
A. angry
B. noisy
C. funny
D. quiet

5) My little sister and brother are very hungry, so I …… lunch for them.
A. prepare
B. wear
C. throw
D. kick

6) Thomas ….. the competition in a National Olimpiade. He looks very happy.
A. jumped
B. lost
C. celebrated
D. won

7) My younger brother went to dentist two days ago because his ….. were in pain.
A. teeth
B. ears
C. hands
D. fingers

8) Fena : Can you lend me a hand?
Rissa : Yes, of course. What can I help you?
Fena: Please, ….. these textbooks to my office.
Rissa : Yes sure, Sir.
A. put
B. give
C. bring
D. read

9) The exam was too ….. for her. She got an A!
A. easy
B. expensive
C. difficult
D. high

10) Tina’s bicycle is broken. Tina is really …… now.
A. charm
B. happy
C. sad
D. confused

11) My sister is a nurse. She works in Anak Bunda Hospital. She ….. every patient there.
A. sees
B. thinks
C. ignores
D. helps

12) John : French Fries and fried chicken are my favorite foods.
Vira: Yes, I like them too. These French Fries and fried chicken are very … .
A. salty
B. sour
C. delicious
D. bitter

13) You can find …. in your kitchen.
A. pillow
B. stove
C. television
D. sofa

14) My mother is a tailor. She sews and makes … .
A. books
B. foods
C. chairs
D. clothes

15) My father always reads ….. every morning in living room.
A. newspaper
B. radio
C. computer
D. television

16) The gardener that works at my school … the grass and plants a very beautiful flower every Friday.
A. throws
B. plants
C. cuts
D. goes

17) My friend’s …… are sick, so he cannot hear anything well.
A. cheeks
B. nose
C. eyes
D. ears

18) Candy is … , but honey is sweeter than candy.
A. sweet
B. salty
C. sour
D. smooth

19) Danu is a … . He teaches Biology in our class. Every student loves him.
A. selfish teacher
B. kind teacher
C. emotional teacher
D. arrogant teacher

20) Ahmad : Do you have a ….. ?
Shopkeeper : Of course, we do. You can find it in the book section over here.
A. football shoes
B. black pen
C. red apples
D. drawing book

21) Dina : I will wear my white and blue dress to Frieda’s birthday party. What do you think?
Vina : In my opinion, the pink one is better for you.
Dina : Really? Okay I will …… the pink dress.
A. go
B. lose
C. hang
D. wear

22) The classroom looks very … . The students should clean it soon before the teacher comes.
A. dirty
B. tidy
C. shiny
D. rough

23) Dino : When do you usually get up in the morning?
Alden : ……
A. I have breakfast with my family
B. I get up at 5 a.m.
C. I go to bed
D. I am sleepy

24) Aulia : Drake, where do you want to go?
Drake : I want to ….. to Europe with my parents and siblings.
A. walk
B. stay
C. run
D. move

25) Linda did not study hard, so she did not … the exam.
A. study
B. pass
C. break
D. go

Kunci Jawaban:

1. D
2. A
3. B
4. C
5. A
6. D
7. A
8. C
9. A
10. C
11. D
12. C
13. B
14. D
15. A
16. C
17. D
18. A
19. B
20. D
21. D
22. A
23. B
24. D
25. B

Demikianlah contoh soal Vocabulary dalam Bahasa Inggris beserta kunci jawabannya. Semoga contoh soal tersebut dapat memperdalam kosakata Bahasa Inggris teman – teman. Terima kasih.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *