Situs terbaik untuk belajar bahasa Inggris online!

Soal Latihan Bahasa Inggris Short Functional Text Announcement dan Advertisement

Soal Latihan Bahasa Inggris Short Functional Text Announcement dan Advertisement – Short functional text adalah teks singkat yang mengandung informasi di dalamnya dan memiliki fungsi tertentu. Ada beberapa macam jenis short functional text, seperti announcement (pengumuman), advertisement (iklan), message (pesan), dan sebagainya. Berikut adalah soal latihan bahasa Inggris Short Functional Text tentang Announcement dan Advertisement beserta kunci jawabannya.

Choose the correct answer from the option A, B, C, D, or E!

The following text is for questions number 1 and 2.

GREENWOOD FOR SALE

a) 3-bedroom family home, double garage. New condition. Large garden. Short walk to city and schools. $74,000
b) Modern 2-stores 6-bedroom home, large living room, separate dining room, 3 bathrooms, basement, garage, beautiful big garden and swimming pool. Excellent condition. $150,000.
c) Luxury 2-bedroom apartment near ocean. Quiet location 45 minutes from city. $55,000.
d) Attractive 3-bedroom family home, separate dining room, 2 bathrooms. Opposite bus-stop, 5 minutes from town. Easy to look after (brick, with small garden). $80,000.
e) Available immediately. Large 1-bedroom city apartement, fully furnished with quality furnishing. Large living area, dishwasher, refrigerator. $35,000.
f) Attractive 1-bedroom apartment in new building. Only 30 minutes from city centre and 10 minutes from airport. Unfurnished. $29,000.

1. The topic of the text is about …
A. Prices of the apartments
B. Location of the residences
C. Greenwood
D. Residences for sale
E. Types of homes

2. A home which has a swimming pool is priced at …
A. $150,000
B. $55,000
C. $80,000
D. $74,000
E. $29,000

The following text is for questions number 3 and 4.

Attention to All Staff

A set of house keys was found in the cafetaria this morning at approximately 10.30 a.m. Please check your wallets, pockets, and purses to make sure you have not misplaced your keys. If you think the keys are yours, please come to the main office and ask Mr. Chang to identify them. As a reminder, all lost and found items will remain at the main office for 30 days. After this time, items will either be donated to a local charity or disposed of in the trash.

Thank you.

3. Which of the following items is kept at the main office?
A. Pockets
B. Keys
C. Found items
D. Wallets
E. Purses

4. The text is about …
A. Mr. Chang who keeps found items at the cafetaria
B. A set of keys found at a cafetaria
C. A warning to check your pockets before leaving the cafetaria
D. A reminder to the cafetaria’s customers
E. Items found at Mr. Chang’s cafetaria

The following text is for questions number 5 to 8.

SPEEDWHEEL

The bycicle that goes and goes.

Colonel Jack Jones, US. Astronaut, ride his Speedwheel from his home in Penton to the Space Research Centre every day.

From Ankara to Zanzibar, everyone is discussing the new Speedwheel Sports Model. Its finest quality all steel frame and new rust-resistant chromium plate will give a lifetime of reliable service. Other special features of the Speedwheel Sports Model include:
• Hexillion five-speed gear
• Easily adjustable handlebars
• Twin front and rear lights powered by double dynamo
• New style comfort saddle

The Speedwheel Sports combines toughness with simplicity. It is modern in design and the most technically advanced bicycle in the world.

Speedwheel – the Space Age Bicycle
See one at your local bicycle dealer’s today!

5. The text is about …
A. An American austronaut
B. Colonel Jack Jones
C. A bicycle for astronaut
D. Space Research Centre
E. A new bicycle model

6. “From Ankara to Zanzibar, everyone is discussing the new Speedwheel Sports Model.”
The underlined word means …
A. Debating
B. Talking
C. Consultating
D. Arguing
E. Examining

7. What is the purpose of the text?
A. To make people buy the bicycles
B. To make austronauts ride the bicycle.
C. To make people suprised.
D. To make the new bicycles popular.
E. To make people know the bicycle.

8. What are the outstanding features of the Speedwheel?
A. It is being talked about by everyone from Ankara to Zanzibar
B. It has been produced for Space Research
C. It is a Space Age bicycle
D. It is strong, though, modern, and comfortable
E. It has been ridden by a famous man

The following text is for questions number 9 and 10.

BOOK FAIR

ANTIQUARIAN AND SECOND-HAND BOOKS DISPLAY FOR SALE

Assembly Hall, Crescent Road, Tonbridge

Wednesday, Thursday and Friday (1st, 2nd, and 3rd August)
9 a.m. – 3 p.m.
Saturday and Sunday (4th and 5th August)
9 a.m. – 5 p.m.

9. The announcement is about …
A. Selling secondhand books
B. An exhibition of used books
C. Old books
D. An exhibition of old books
E. Selling old and second-hand books

10. The Book Fair will be opened until 5 p.m. …
A. On Friday morning and Saturday evening
B. Everyday
C. On Saturday and Sunday
D. Only on Saturday morning
E. On Friday and Saturday morning

Kunci Jawaban:
1. D
2. A
3. C
4. B
5. E
6. B
7. A
8. D
9. E
10. C

Demikianlah soal latihan bahasa Inggris Short Functional Text tentang Announcement dan Advertisement beserta kunci jawabannya. Semoga soal – soal tersebut dapat bermanfaat. Terima kasih.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *