Soal Latihan UN Bahasa Inggris SMP dan Kunci Jawaban

loading...

Soal Latihan UN Bahasa Inggris SMP dan Kunci Jawaban – Simak dan kerjakan contoh soal latihan Ujian Nasional Bahasa Inggris SMP berikut ini.

The following text is for questions 1 to 3.

15 May, 2016
To: All the committee of the Student Organization
SMP Maju Negeri

Due to the program of our school, we will celebrate the school’s 25th anniversary next June. Therefore, we would like to invite you to attend the meeting:
Day /Date : Saturday , 16 May, 2016
Place : Student Organization Room
Time : 3 – 4 pm
We have several agendas in the meeting such as: deciding the date and the place of the celebration, arranging the agendas of the event, fund, etc. This meeting is very important, therefore it is a must for all committee to come and please be on time.

Head Project Officer
Maju Negeri Anniversary Celebration

Jevin Jayden

1. The text is written to ….
A. persuade the readers to attend the school’s anniversary event.
B. invite the readers to prepare the school’s anniversary event.
C. inform the readers about the meeting to prepare the school’s anniversary event.
D. ask the readers to attend the preparation meeting of the school’s anniversary event.

2. What items will be discussed in the meeting?
A. The programs, date, and place.
B. The programs, date, and committee.
C. The agendas, date & place, and fund.
D. The date of celebration, competition and show

3. What does the underlined word refer to in the text?
A. Enjoyment.
B. Game.
C. Money.
D. Food.

The following text is for questions 4 to 7.

+6281303038387

Denia, please forward this message to your classmates. As we are going to join a national orchestra competition, I intend to hold a big meeting which includes training and practice sessions. It will also be followed by an audition for those who are going to involve in the orchestra team. The meeting will be held on May 4, 2016, at 10 a.m.

Inform them to bring their own music instrument. Miss Ria will be responsible for the registration. Thus, please contact her first. She will give you the guidance to prepare what you need in the big meeting. Thank you for your attention.
Mr. Riyan (Music Teacher)

4. Why is the text written for?
A. To ask the students to follow the big meeting to face orchestra competition.
B. To invite the students to bring music instrument to school.
C. To inform the students to prepare the orchestra competition at school.
D. To ask the students to go to orchestra competition abroad.

Advertisement

5. What should be done by the students before coming to the meeting?
A. Practice singing and playing music instrument.
B. Register to Miss. Ria.
C. Bring their music instrument.
D. Forward the message to their classmates.

6. Who is the informer of the message?
A. The music producer, Rinan.
B. The music teacher, Miss Ria.
C. The music teacher, Mr. Riyan.
D. The student, Denia.

7. When will the big meeting be held?
A. May 14, 2016, at 10 o’clock in the evening.
B. May 4, 2016, at 10 o’clock in the morning.
C. May 14, 2016, at 10 o’clock in the morning.
D. May 4, 2016, at 10 o’clock in the evening.

The following text is for questions 8 to 10.

Dolphin
Dolphin is a smart mammal. It lives in the sea. It can help people in the sea because it has great system in its body. Even, many technologies are inspired by its body system. For example, people make the design of swimsuit which is similar to the nature of dolphin’s skin. Besides, dolphin has a communication system which is used to receive stimulation called sonar. Through it, dolphin can avoid any crash. This technology is adopted in creating the submarine. Dolphin’s ability to communicate makes it considered as the smartest animal.

8. What does the text talk about?
A. Submarine.
B. Sea animals.
C. Dolphin.
D. Technology

9. What technologies are produced by adopted dolphin’s abilities?
A. Communication system
B. Swimsuit.
C. Submarine
D. C and D are true.

10. The underlined word in the text refers to ….
A. Sun light
B. Stimulation of brain
C. underwater ship
D. sound waves

Answer keys:

1. D
2. C
3. C
4. A
5. B
6. C
7. B
8. C
9. D
10. D

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *