10 Soal Bahasa Inggris Tentang Coordinating Conjunction dan Jawaban

loading...

Anda sudah belajar bukan mengenai coordinating conjunction? Coordinating conjunction merupakan kata untuk menghubungkan kalimat, kata, frase, dan klausa. Coordinating conjunction antara lain adalah: or, but, so, and.

Nah, di halaman ini, ada 10 latihan soal bahasa Inggris tentang coordinating conjunction yang bisa Anda gunakan untuk melakukan uji coba kemampuan Anda terhadap grammar dalam bidang conjunction. Selamat mencoba dan semoga Anda berhasil.

 

1. I am going to go to the river _____ lake tomorrow morning.

a. or
b. but
c. and
d. so

2. I am hungry _____ I eat.

a. so
b. but
c. and
d. or

3. You have to study hard _____ you cannot pass the examination.

a. or
b. so
c. and
d. but

4. Let’s watching a movie _____ going outside! I am bored.

a. or
b. but
c. and
d. so

5. Do you like pizza _____ hamburger?

a. or
b. but
c. so
d. and

Advertisement

6. I am thirsty _____ I don’t want to eat.

a. or
b. so
c. but
d. and

7. She can wait for you _____ just for a while.

a. or
b. but
c. and
d. so

8. Are you busy in this weekend _____ already have a plan?

a. but
b. or
c. and
d. so

9. Can you take the pen on the table _____ bring it to me?

a. or
b. but
c. so
d. and

10. I have dieted _____ my body is still fat.

a. but
b. or
c. so
d. and

 

Jawaban:

1. a
2. a
3. a
4. a
5. a
6. c
7. b
8. b
9. d
10. a

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *