10 Soal Bahasa Inggris Tentang Auxiliary Verbs Be dan Jawaban

Mempunyai kepekaan terjadap penggunaan auxiliary verbs Be juga sangat penting dan harus terus dilatih. Auxiliary verbs be meliputi is, am, are, was, were, being. Kita semua tahu, bahwa kita sering salah meletakkan auxiliary verbs tersebut di dalam kalimat.

Untuk itu, di bawah ini terdapat 10 soal pilihan ganda yang bisa Anda gunakan untuk melatih sejauh mana kemampuan Anda dalam memadankan auxiliary verbs tersebut.

 

1. She told me that she _____ kidding.

a. is
b. was
c. am

2. What _____ she doing last night?

a. was
b. is
c. were

3. What _____ they doing in your house?

a. was
b. is
c. are

4. I _____ a murder anymore.

a. am not
b. am
c. was

5. Can you wait for her for a minute? She _____ checked by the officer.

a. is being
b. were being
c. was being

Advertisement

6. They _____ sleeping when I opened the door.

a. Are
b. Were
c. Was

7. Where _____ my car? Do you see it?

a. is
b. was
c. does

8. When I spoke, I saw that my father _____ sleeping.

a. is
b. am
c. was

9. _____ you feeling good?

a. Is
b. Was
c. Are

10. _____ those people happy now?

a. were
b. was
c. are

 
Jawaban:

1. b
2. a
3. c
4. a
5. a
6. b
7. a
8. c
9. c
10. c

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *